11.03.2007

Neden Yüzük Kardeşliği?


Yüzük Kardeşliği ismini kurucumuz shibo koymuştur. Kendisine neden Yüzük Kardeşliği diye sorduğumuzda, bu oyunun formatına uygun bir isim olduğunu söyledi ve filmi çok sevdiğini söyledi.

Sonra da ittifakı bize emanet ederek, köyüne çekildi. Eminim bir çok kişi televizyonda Yüzüklerin Efendisi filmine rastladığında w5'deki şu ukala ittifak diye bizi hatırlıycaktır hayatları boyunca.

Aslında Yüzük Kardeşliği, her ne kadar ilk başta kulağa çocuksu gelse de, gerçekten oyunun formatına uyan bir isim. Bir kere bu bir oyun ve oldukça çocuksu bir oyun. İnsanlar boşuna hırslanıyor, boşuna gaza geliyor, boşuna küfrediyolar ve bu oyunun aslında ne kadar dandirik olduğunu unutuyolar. Biz bu oyunu ciddiye almadan ciddi bir şekilde oynuyoruz. Yani onurumuz için savaşarak, yok olmak pahasına yok ederek. Kısacası çok eğleniyoruz.

Biz ittifak olarak, Türk ve Türklükle ilgili isimleri bu tarz yabancı bir formatta kullanarak, kirletmeye karşıyız. Bence, Yüzük Kardeşleri, Elfler, Vikingler, Barbarlar, Şovalyeler gibi isimler hem bu oyunun formatına daha uygun hem de daha ilginç. Biz zaten hepimiz Türküz neden YeniÇeri ve Paşa diye iki ittifak birbirine saldırsın ki?

Atamız bu bir oyun olsa bile bunu öğretmedi.

Bir kere hiçbir Türk devletinde MİSYONER olmamıştır, MİSYONER tamamen Avrupa Kültürüne hastır. Bir oyunda misyoner varsa, o oyuna yakışıcak isimler Türkçe ama Türklükten bağımsız, oyuna yönelik isimler olmalı. Misyoneri olan bir Osmanlı İmparatorluğu hem bize ters geliyor hem de oldukça sıkıcı.

Ayrıca Yüzüklerin Efendisi, gerçekten de bizim ittifakın 2-3 düşük puanlı kişinin, güçlülerin şerine karşı kuruluşunu çok iyi temsil ediyor.

Bir çok ittifak gibi, güçlülerin arkasına sığınmadık onun yerine kendimiz sıfırdan başladık.

Peki Yüzük Kardeşliği neden YKC diye kısaltıyor diye sorarsanız, işte bunu kimse bilmiyor :D
Tabiki de şaka ;)